Repertoire & Optredens

Het repertoire van allround mannenkoor De Flagellanten is heel erg divers en kan per optreden worden aangepast: bv een Iers Festival of een Festval voor zeemansliederen / Shanties of alleen maar Dialect nummers. Maar een mix van alle onderdelen kan natuurlijk ook.

 

Ierse Folk

Veel traditionals van The Fureys, Dubliners, Clancy-brothers enz, alsmede ook veel nummers van lokale artiesten, welke we ontmoet hebben tijdens de trip door Ierland in het jaar 2000.

(Prima voor een Iers Festival)

 

Gieters Dialect

Zeer veel eigen nummers geschreven door os Teun Vis, Gela Steenbeek, Femmie Woltman Groen en Luuks Nijzingh. De nummers gaan vaak over het prachtige Giethoorn, de DVD heeft alleen maar Hollandse en Dialect nummers.

(Goed voor een Dialect middag/avond)

 

Shanties en Zeemansliederen

De Flagellanten proberen, die liederen te zingen, welke andere koren niet zingen, deze komen dan ook uit alle delen van de wereld en zijn dan vaak ook in alle talen.

(Uitstekend voor een Shantyfestival)

 

Diversen

Alle nummers, welke niet passen in een van de bovenstaande onderdelen, zoals top40 covers of juist een Amsterdamse Medley.

(Deze worden vaak heel goed ontvangen bij een optreden)

 

 

24 jaar jong en ruim 900 keer op de bühne in binnen- en buitenland

Allround mannenkoor De Flagellanten heeft sinds de oprichting in 1993 900 keer op de bühne gestaan in binnen- en buitenland. Hetgeen neer komt op ongeveer 50 optredens per jaar. Gelijk het eerste jaar toog het koor, toen nog met een beperkt repertoire naar Den Haag waar opgetreden werd in de Ridderzaal, een waar hoogtepunt in de jonge geschiedenis.In 1995 was het koor op uitnodiging in Brussel en trad oa op in het Europees Parlement. In 2000 gingen de stoere mannen met bijna 50 mannen en vrouwen voor ruim een week naar Ierland om daar avond aan avond op te treden in Dublin, Sligo, Lisdoonvaarna en Donagal. En niet te vergeten in de wereld beroemde pub van Durty Nellies in Bunratti. Verscillende keren trad het koor op in Duitsland, oa in Warendorf, Leipzig en in Lubbenau Spreewald.

 

Elke dinsdagavond “LIVE” in Grandcafé Fanfare in Giethoorn

Meerdere keren was het koor te zien op de TV van TV-Oost, (Bij Willie Oosterhuis en in 2011 nog in Het leukste dorp van Overijsel). Maar ook op SBS6 (Bij Piet Paulusma), de KRO, de NCRV (Lopen over water) en op de BRT. Leuke optredens van de laaste jaren waren oa Het internationale Maritiem Festival in het Zuiderzeemuseum, op de havenfeesten in IJmuiden tijdens Sail, op het shantyfestival in Bolsward en niet te vergeten op het Best Irish Coral Festival in Best. Maar natuurlijk ook op ons eigen festival De Slag op ‘t Wiede en tijdens de Gondelvaart, beiden in Giethoorn.

Klik hier voor de agenda